Iva Brdar

Iva Brdar (c) Marko Kuzmanovic

Iva Brdar je završila dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i master iz pozorišnih studija na Univerzitetu Sorbonne Nouvelle Paris III. Autorka je dramskih tekstova Bacači prstiju, Muškatle mogu preživeti sve, Sutra je (za sada) uvek tu, Ako nisam dobra šta ćemo onda. Dobitnica je nagrada Brücke Berlin, Heartefact i nagrade konkursa Sterijinog pozorja. Njene drame izvođene su u pozorištima Schauspiel Stuttgart, Kosmos Theater Wien, Cherry Arts Ithaca, čitane u New York Public Library, Théâtre du Nord, Deutsches Theater i bile uvrštene u uži izbor Theatertreffen Stückemarkta. U Nemačkoj njene drame zastupa Rowohlt Verlag.

Bacači prstiju

Ana i Monika učestvuju u takmičenju u autostopiranju. Da bi pobedile, moraju prve da stignu do malog, nasumično izabranog grada, negde na rubu Evrope. Pravila su jednostavna – par učesnika koji prvi stigne na odredište pobeđuje. U nizu susreta sa vozačima koji im pomažu u njihovom poduhvatu, njihova želja za pobedom polako iščezava.

 

Sutra je (za sada) uvek tu

Upoznaju se. Nestaju. Šta je ostalo za pamćenje? Svaka scena u Sutra je (za sada) uvek tu se sastoji od originalnih uputstava sa wikiHow websajta koji nudi uputstva u nekoliko koraka za postizanje određenog cilja. Privid da internet nudi odgovore i neposredna rešenja za sve probleme savremenog sveta polazna je osnova ovog teksta – možemo li naći uputstvo za život?